«زندگی با آیهها» طرحی برای ترویج مفاهیم زندگیساز قرآن
طرح «زندگی با آیهها» از سال گذشته با هدف تربیت قرآنی ۱۰ میلیون نفر راهاندازی که اجرای آن و بهرهگیری از معانی و دانستههای آیات الهی در ترویج مفاهیم زندگیساز انسان مؤثر خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی،طرح «زندگی با آیهها» بهعنوان یک ابتکار فرهنگی و دینی، از سال گذشته در کشور آغاز شد که برنامهریزیهای آن برای ۳ سال متوالی بوده است و در این طرح با بررسی و تفسیر آیات قرآن در محافل مختلف، کاربرد این آیات در زندگی روزمره آمورش داده میشود تا مفاهیم عمیق قرآنی بهعنوان راهنمای زندگی بهتر مورداستفاده قرار گیرد.
در این طرح آیاتی انتخابشده که ارتباط مستقیم با جنبههای مختلف زندگی انسانها دارد و باهدف تربیت قرآنی ۱۰ میلیون نفر از جمعیت ایران پایهگذاری شده است تا با بهرهگیری از مفاهیم آیات قرآنی چالشهای زندگی را به بهترین نحو مدیریت کرد.
قرآن بهعنوان کتابی مقدس، حاوی آموزههای غنی است و میتواند در تمامی جنبههای زندگی انسان مورداستفاده قرار گیرد؛ اجرای این طرح در اولین هدف جنبه معنوی و اخلاقی انسانها را تقویت کرده و با درک آیات الهی افراد میتوانند به آرامش روحی و روانی دست یابند و در برابر چالشهای زندگی مقاومتر شوند.
از سوی دیگر، طرح «زندگی با آیهها» میتواند فرصتی برای برقراری ارتباطات عمیقتر بین افراد را فراهم کند و با برگزاری جلسات تفسیر و بحث درباره آیات قرآن، افراد میتوانند نظرات و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و از یکدیگر بیاموزند که قطعاً این تعاملات نهتنها باعث تقویت پیوندهای اجتماعی میشود، بلکه موجب ارتقا فهم دینی و فرهنگی نیز خواهد شد.
لزوم پیاده سازی مفاهیم قرآنی در زندگی روزمره
در همین راستا حجتالاسلام نوروز علی قربانی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی قوچان،با اشاره به اجرای طرح «نهضت ملی زندگی با آیهها» برای دومین سال پیاپی در این شهرستان، اظهار کرد: این طرح قرآنی که از سال گذشته آغازشده، باهدف ترویج مفاهیم زندگی ساز قرآن کریم در میان مردم در حال اجراست.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی قوچان افزود: قرآن کتابی نیست که تنها برای تلاوت و ثواب خواندن استفاده شود، بلکه کتاب زندگی بوده و هدف اصلی از نزول آن، این است که مردم با مفاهیم قرآن زندگی کنند و در مشکلات روزمره از آیات الهی به عنوان راه حلی استفاده کنند.
وی افزود: در این طرح، آیاتی انتخاب شدهاند که بیشترین کاربرد را در زندگی مردم دارند و به موضوعات مختلف، به ویژه با رویکرد محور مقاومت، پرداختهاند؛ به عنوان مثال، این آیه از قرآن که خداوند تبارک و تعالی در آن بیان میکند که: «چهبسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آنکه خیرِ شما در آن است و یا چیزی را دوست داشته باشید، حال آنکه شرِّ شما در آن است؛ و خدا میداند و شما نمیدانید.»
قربانی با اشاره به اقدامات انجامشده در این شهرستان برای اجرای طرح ملی زندگی با آیهها، گفت: در قوچان، تمامی مبلغان، مربیان قرآنی، هیئت امنای مساجد و روحانیون توجیه شدهاند و کتابچههای مربوط به این طرح در اختیار آنها قرارگرفته است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی قوچان با بیان اینکه سایت «زندگی با آیهها»، «سفیران آیهها» و «محصولات زندگی با آیهها» در فضای مجازی راهاندازی شده است تا دسترسی به منابع این طرح تسهیل شود، تصریح کرد: امسال ۳۰ آیه جدید به برنامه اضافهشده و قرار است در طول سه سال، ۲۰۰ آیه کاربردی قرآن توسط مردم حفظ شود.
وی تعداد روحانیون، مبلغان خواهر و مربیان قرآنی فعال در این طرح را حدود ۱۹۰ نفر دانست و خاطرنشان کرد: هدف این است تا پایان ماه مبارک رمضان حداقل هزار محفل قرآنی در راستای این طرح ملی در شهرستان ثبت شود و هر مبلغ یا مربی قرآنی میتواند روزانه دو تا سه محفل قرآنی برگزار کند که در این محافل، آیات قرآن برای جمعهای کوچک، حتی خانوادهها، توضیح داده و شرکتکنندگان تشویق به حفظ آیات و درک مفاهیم آنها میشوند.
قربانی افزود: هر محفل قرآنی در سایت محافل قرآنی ثبت میشود و امیدواریم شهرستان قوچان در پایان ماه مبارک رمضان آمار بالایی در این زمینه داشته باشد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی قوچان با اشاره به همکاری ادارات و نهادهای شهرستان در این زمینه، گفت: جلسههای توجیهی برای مدیر و معاونان آموزش و پرورش، مربیان پرورشی و مدیران دستگاههای اجرایی برگزارشده است و همچنین، از امام جماعت ادارات خواستهشده تا در اجرای این طرح مشارکت فعال داشته باشند.
وی تأکید کرد: هدف نهائی این طرح، زندگی کردن با قرآن است و باید به عنوان راهنمای زندگی مورد استفاده قرار گیرد و امیدواریم با اجرای این طرح، مردم بتوانند آیات قرآن را در زندگی روزمره خود به کار ببرند و از برکات آن بهرهمند شوند.